Eb- en vloedvelden

Nieuwe eb- en vloedvelden laten aanleggen en inrichten? Dan kan je rekenen op de specialisten van MVL Kwekerij Realisatie. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van onder andere geavanceerde en compleet ingerichte teeltvloeren en eb- en vloedvelden. Wij maken gebruik van innovatieve technieken op het gebied van beregening en combineren deze met de gewenste constructies om een geoptimaliseerd systeem op te leveren. Hierbij ontzorgen wij de klant van A tot Z. Meer weten over de inrichting van eb- en vloedvelden en onze werkwijze? Lees dan verder. Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak is afspraak
Vakkundig advies door onze specialisten
Realisatie van maatwerkoplossingen

Het gebruik van eb- en vloedvelden

Eb- en vloedvelden worden ingezet voor het kweken van planten. Een eb- en vloedveld is als het ware een waterdichte bak/vloer waarbij via een verdeelstation het water de bak in- en uitstroomt. Dit zorgt voor het eb- en vloedeffect. Het water blijft voor een bepaalde periode staan. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee voor de plant. Zo zorgt het er voor dat alleen de wortels water opnemen en de plant zelf droog blijft. De bladeren worden immers niet nat zoals bij een sproeisysteem het geval is. Dit verkleint de kans op schimmels.

Maatwerk

Maatwerk oplossingen laten realiseren? Dan kan je terecht bij MVL Kwekerij Realisatie. Neem vandaag nog contact op en vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Werkwijze van MVL Kwekerij Realisatie

Wil je jouw kwekerij uitbreiden met eb- en vloedvelden, dan kun je bij MVL Kwekerij Realisatie terecht voor de complete inrichting van het veld. Dit begint met een bezoek op locatie om de situatie te bekijken. Op basis van de inspectie en wensen van de klant wordt er een 3D tekening gemaakt. Bij akkoord wordt aan de hand van de tekening het volledige veld voor eb- en vloedveld ingericht. Wij verzorgen zowel de beregening, aanleg van de vloer als de nodige staalconstructies. Ieder element wordt op elkaar afgestemd voor een optimaal resultaat.

Vaste planten

Overige diensten

Contact

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Of bel naar:
0488 - 740 024
Of mail naar:
info@mvlkwekerijrealisatie.nl

Wat is een eb- en vloedsysteem?

Een eb- en vloedsysteem is een handig systeem om de teeltplanten in pot een goede en efficiënte beregening te bieden. Door het geheel geautomatiseerde systeem is het beregenen veel minder arbeidsintensief, waardoor er meer tijd over is voor andere zaken, terwijl de planten de juiste begenodigde voeding binnen krijgen.

Voordelen van eb- en vloedsystemen

De grootste voordelen van het bewateren via een eb- en vloedsysteem is dat er genoeg zuurstof en water bij de wortels komt. Ten tweede verloopt het bewateren altijd automatisch, waardoor dit een hoop tijdsbesparing oplevert. Ook wordt door dit systeem de groei optimaal verbeterd en versnelt, waardoor er veel meer planten op jaarbasis gekweekt kunnen worden. Wanneer het water leegloopt uit de bak, krijgt de plant weer verse lucht met veel zuurstof toegediend. Wat ook een voordeel is, is dat het praktisch bijgehouden kan worden hoeveel water er toegediend moet worden om een optimaal resultaat te halen, doordat het water weer terugstroomt na gebruik en weer hergebruikt wordt. Zo is de EC-waarde van de plant ook goed te meten.

Neem contact op

Wil je graag meer weten over wat MVL Kwekerij Realisatie voor jou kan betekenen bij het realiseren van eb- en vloedvelden? Neem dan vandaag nog contact met ons op om je wensen met ons te bespreken. Benader ons via 0488-740 024 of mail naar info@mvlkwekerijrealisatie.nl. Wij bespreken dan graag de verschillende mogelijkheden met je.